söndag 29 april 2018

Citerat från veckans läsning

"Jag betraktade litteraturen som en bruksanvisning till framtiden, en kokbok med recept på vuxenlivets rätter."
ur Bänkpress av Sven Lindqvist

"– Kamrat Liu Chien-bo är en entusiastisk elev, sade Tze Shui-chi. Han gör som du vet redan en mycket god fisk i sötsur sås. Kockens uppgift är viktig för revolutionen. Och en god kock måste kunna göra den fete mager och den magre fet utan att de märker annat än att de äter som vanligt och att maten smakar."
ur Köksvägen till Kina av Gun Kessle (det här är med största säkerhet skrivet av Kessle), Tone Ahlborg, Shiu-pang Almberg och Karin Axelsson

2 kommentarer:

  1. Jag vet inte om kockar kunde bli rika i Kina på den tiden. Men det är nog en nyttig förmåga ändå.

    SvaraRadera