lördag 21 september 2013

Åtta länkar en lördag

Simon säger om Fridas resor
Simon säger om Frida Ulvegrens seriealbum Fridas resor

Jean Paul Sartres kokbok
"Spoke with Camus today about my cookbook. Though he has never actually eaten, he gave me much encouragement."
Novell av Marty Smith.

You wouldn't like Jonathan Franzen when he's angry
"Every woman must decide how not to sleep with Jonathan Franzen in her own way. I learned from my grandmother, a wise woman who lived in the forest and only very rarely slept with Jonathan Franzen."
Mallory Ortberg gör sej lustig över Jonathan Franzens text om Karl Kraus i The Guardian (Kraus hade säkert också gjort sej lustig över Franzen om Kraus hade levt i dag).

B. Olsen löper livet ut
TV-film baserad på Jan Myrdals pjäs. Regisserad av Per Berglund. Med Anders Nyström i huvudrollen. Marie Göranzon har en mindre roll. Jag kommer nog att skriva lite mer om den här nästa vecka.

Jan Myrdals hjärtoperation
När Jan Myrdal opererades sändes det i TV. "Jag tyckte vissa saker var festliga. Som när den lilla lungan åker in och ut" säjer Myrdal till Hagström om operationsfilmen i en intervju i början av klippet.
Myrdal skriver Hagströms program i Inför nedräkningen: "Programmet om hur en hjärtoperation går till var egentligen inte ett program om mig. Det var ett folkbildande program"
Anton Honkanen har digitaliserat och lagt upp bägge Myrdal-programmen på youtube.

Mossmark av Seamus Heaney tolkad av Eva Ström
Straff av Seamus Heaney tolkad av Eva Ström
Eva Ström (som i veckan fick Pär Lagerkvists litteraturpris) tolkar två mossdikter av Seamus Heaney.

Fiktiviteters Stephen King-helg
En temablogghelg om Stephen King som inleddes i dag. Flera bloggar deltar, schema på länken. Fiktiviteter som tidigare anordnat en liknande blogghelg om Joss Whedon.

Inga kommentarer: