söndag 7 april 2019

Citerat från veckans läsning

"Bloggar är en sjukdom. I en diktatur kan det möjligen vara befogat. Men i Sverige där allt som står i tidningen är sant, och där allt får sägas, är bloggar bara en oroshärd. Bloggare är spetälska i samhällskroppen. Fragmentisering och fördumning."
ur Mäktig tussilago av Maja Lundgren

"drömmandet rörde sådant jag brukat låta vara osagt och hålla nere under ytan. Som jag skriver detta sluter sig drömmen helt, som en stor, levande mussla."
ur Ett andra anstånd av Jan Myrdal

3 kommentarer:

Spiring sa...

Håller också på med "Ett andra anstånd". En positiv överraskning så här långt - en del av hans debattinlägg på senare år har gett ett lite pladdrigt intryck, så jag var orolig för att det var ett ålderstecken som skulle slå igenom även här. Men den här boken känns lika (eller lika lite) fokuserad som exempelvis "Inför nedräkningen" - den bok jag tycker "Ett andra anstånd" påminner mest om.

Jag håller dock inte alls med författaren när han ifrågasätter om något han skrivit efter 1988 har något direkt värde.

Petter Malmberg sa...

Jag har just läst klart boken och är lite kluven. Tycker bäst om avsnitten om Gun Kessle. Den påminde även mej om Inför nedräkningen. Och den nämns ju i ett av kapitlen.
Jag kommer nog att skriva något om den här.

Thomas C Berrian sa...

Så här i efterhand framstår bloggosfären som gyllene epok av frihet och upplysning innan de sociala medierna kom och förstörda allt...