onsdag 21 november 2012

My baby's so vain she's almost a mirror

"Shivers" med Divine Fits Divine Fits är ett band som sångaren i Spoon och sångaren i Wolf Parade har tillsammans. "Shivers" ovan är från deras första album A Thing Called Divine Fits som kom ut nyligen. Det är en cover. En Rowland S. Howard-komposition som Howard hade med sej från sitt gamla band när han gick med i Boys Next Door. Boys Next Door skulle snart byta namn till Birthday Party och var Nick Caves grupp innan Nick Cave & The Bad Seeds. Det är en rätt okej version.

7 kommentarer:

Bernur sa...

Nästan mer än "rätt okej" ändå. Framför allt visar den väl vilken otroligt bra låt det är, fortfarande! Jag minns nog när jag hörde den för första gången, hur överraskad jag blev (då hade jag börjat lyssna på Nick Cave, Birthday Party, som ju lät annorlunda än det här!).

Petter Malmberg sa...

Door Doors andra sida har ett annorlunda sound än övriga Birthday Party. Lite mer new-wavigt.
Dive position är en annan bra låt från den.

Spiring sa...

Jag köpte Door Door typ 1986, utan att det egentligen var meningen - jag beställde BPs första på postorder men fick Door Door istället. Det var krångligt att rätta till så jag behöll skivan jag fått.

Den är inte dålig, och andra sidan (som är inspelad senare än första sidan, efter att Howard kommit med i gruppen) är bättre, men om jag nån gång lyssnar på den så är det mest av historiska (eller arkeologiska) skäl. Vilket inte är det sämsta skäl som kan tänkas.

Petter Malmberg sa...

Det är rätt stor skillnad mellan de två albumsidorna. Men jag gillar ett par av spåren på första sidan också. Som Roman Roman.
Och jag tror nog jag spelar Door Door oftare än första Birthday Party.
Jag har för mej jag köpte de samtidigt. I en skivhandel i Gamla stan i Stockholm julen -87 eller -88. De var på REA.

Spiring sa...

Jag kan väl tycka att första Birthday Party är lite jämntjock. Fast det var ingen "riktig" LP egentligen, den plockades ihop för Europeiska marknaden från singlar och sånt. Jag tycker bättre om CD:n "Hee haw", som har alla låtarna på LP:n men också de från EP:n "Hee haw" som inte var med på LP:n. Låtar som "Catholic skin" och "Death by drowning" gör blandningen mer varierad.

Spiring sa...

Fel, inte europeiska marknaden utan amerikanska. Enligt häftet till "Hee haw".

Petter Malmberg sa...

Jag gillar Hee Haw mycket bättre än den första Birthday. Även om flera spår är samma. Jag har de på vinyl. Hee Haw är mycket snyggare.