lördag 29 december 2012

Din värld har bara börjat


Jag tror inte jag kommer att göra någon årsbästalista i år. Men om jag hade gjort en så skulle nog ovanstående blivit "årets låt" på den.

"Nothin but time" från Cat Powers Sun. Jag är fortfarande inte säker på vad jag tycker om den plattan. Från början var jag heller inte riktigt säker på vad jag tyckte om det här spåret, men det har vunnit mej över. Ett slags 2010-talets svar på "Heroes" ("It's up to you/to be a superhero" heter det i texten som för att trumfa Bowies gamla uppmaning). Enligt intervjuer är den skriven till Cat Powers före detta killes tonårsdotter. Och det är ju lite fint.
Låten är rätt så lång.

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bernur sa...

Jag hade ju Cat Power "Sun" som nr 4 på min årsbästalista, mycket tack vare den här låten, men också "Ruin" & "Cherokee". Sen är skivan lite ojämn, men jag gillar att hon ändå gör nåt annat än bara enkla & tillrättalagda låtar. Ex "Silent Machine".

Petter Malmberg sa...

Början av Cherokee (och därmed albumet) är väldigt snygg. Låten är annars en av de som nog hade tjänat på att produktionen tonats ner. Manhattan var ett annat spår jag gillade starkt. Det är en lite ojämn och rätt så märklig platta.

Nu har jag inte alls lyssnat på så mycket ny musik i år.