torsdag 12 mars 2015

Ur Equal Rites av Terry Pratchett 1948 - 2015

"The library certainly wasn't silent. There was the occasional zip and sizzle of a magical discharge, and an octarine spark would flash from shelf to shelf. Chains clinked, faintly. And, of course, there was the faint rustle of thousands of pages in their leather-bound prisons."
ur Equal Rites av Terry Pratchett

4 kommentarer:

Spiring sa...

Det här var faktiskt det första stället jag läste det på. Att han dött, alltså.

Jag har väl läst drygt hälften av Discworld-böckerna, inte så många av de senare. Men vad jag förstått har han lyckats hålla en hög kvalité på sitt skrivande trots sjukdomen. En lysande författare, men jag har svårt att läsa mer än max en bok om året eftersom de trots allt är rätt så lika inbördes. Brukar känna mig som efter ett paltkalas - fantastiskt gott, men nu vill jag inte se åt en palt på ett bra tag. Ungefär så.

Nu är det dock ett tag sen senast, så det är kanske dags för en till. Eller också läser jag om "Good omens", det är en höjdare.

Petter Malmberg sa...

Good omens är en rolig bok.
Jag läste mina första Discworld-böcker rätt nyligen. En vän lånade ut de till mej. Tidigare hade jag bara läst något utdrag och sett delar av de tecknade TV-serierna.

Spiring sa...

Här är en ganska intressant blogg:

https://pratchettjob.wordpress.com/
- en som läser om varenda Discworld-bok i ordning, och recenserar var och en. Har bara läst de sex första recensionerna ännu, men än så länge håller jag i princip med - de första böckerna är ojämna men blir gradvis bättre, "Sourcery" var ett smärre snedsteg, och "Wyrd sisters" är den första riktigt vassa. Sen följer en lång rad med helgjutna böcker. Så har du precis börjat läsa sviten i ordning så härda ut, snart blir det riktigt bra.

Petter Malmberg sa...

Jo det är en stor skillnad mellan Equal Rites och de två föregående.