lördag 5 maj 2012

Åtta länkar en lördag

Paul Feig walks AV Club through Freaks and Geeks
AV Club har haft en serie intervjuer om TV-serien Freaks and Geeks (Nollor och nördar hette den lite olyckligt när den gick på svensk TV) med en av dess skapare. De går igenom alla avsnitten.
I del 5 (av 5) avhandlas sista episoden - "We’d write stuff down on the board that we wanted to do, and I remember we always had up there, 'Lindsay becomes a Deadhead,' we wrote 'Nick gets into disco' and ['Dungeons & Dragons']. So it was kind of like, 'Okay, those things are up for grabs. They’re not going to get used in any other episodes.' So I remember just going, 'I’m going to just write all of those in this last episode,'"

Your wednesday sequence
Matt Senecas alla onsdagssekvenser. Där han närläser en sekvens ur en tecknad serie.

Kara and Eric's Five Year Plan
Rasmus Gran har påbörjat en ny tecknad serie på internätet. Skriven av John Kalogerakos. Om kärlek och hårfrisöreri i Amerikatt i slutet av 90-talet. Första sidan finns HÄR.

Har någon egentligen läst Action Comics 1
En intressant om än av och till lite väl akademisk diskussion om skillnaden i att läsa serietidningen Action Comics (den med Stålmannen) när den kom ut och att läsa den idag.

Grant Morrison i Playboy
Numera skrivs Action Comics av Grant Morrison. I senaste numret ska det finnas en berättelse om en (krypton)afro-amerikansk Stålmannen som är U.S.As president i en annan dimension. I Playboy (en intervju, inte ett utvik) talar han om superhjältar. Artikeln är illustrerad av Frank Quitely som flera gånger samarbetat med Morrison.

Till minne av Thomas Mera Gartz
Thomas Mera Gartz har dött. Bloggen Erikssons kultursidor skriver om honom på länken. I min skivsamling har jag bara solodebuten Sånger. Men den är bra. "å när månen grinar/går jag ut å skriker/å när solen skiner går jag in i solen" (ur "Zenrockarens sång" från Sånger).

Inga kommentarer: