lördag 12 november 2011

Åtta länkar en lördag


Cute & creepy
En amerikansk utställning som lever upp till sitt namn. Bilden ovan är "Some pig" av Heidi Taillefer, en av konstnärerna som ställs ut.

Delusion - trailern
Jag skrev apropå Barry Adamson att jag aldrig hört talas om filmen Delusion, vars soundtrack han gjort. Men trailern kan man se på youtube. Och det ser ju ut att vara en riktig film om den än inte ser ut att vara särskilt bra.

Barry Adamson och Anita Lane - These Boots are made for walking - rockvideon
Och i videon till singeln från soundtracket, där Adamson tolkar Lee Hazlewood (med Lane i Nancy Sinatras roll) finns scener från filmen med.

Fredrik Strage om Guy Fawkes-masken
Strage i Dagens Nyheter om V för Vendetta och Wall Street-demonstranter (DN har bytt utformning på sin nätsida - i don't like it)

Seth fabulerar vidare: The Great Northern Brotherhood of Canadian Cartoonists
Simon säger: "historien om en icke-existerande klubb för kanadensiska tecknare. Och inte bara en icke-existerande klubb utan också ett icke-existerande Kanada, där tecknare alltid hyllats av samhället och varit konstformen framför alla, ända sedan nationens grundande."

Vart tog Will Eisner vägen?
Lång recension om ett urval med serier som Eisner (The Spirit) gjorde för Preventive Maintenance Monthly, ett magasin som försökte popularisera arméns instruktionsmanualer. I The Comics Journal.

Om seriekritiker och Love & Rocket på Hooded Utilitarians
Hyllningarna till det senaste numret av Love & Rockets - New Stories i just The Comics Journal kritiseras. Diskussionen i kommentarerna går ut på en del sidospår, men intressanta sådana.

Ng Suat Tong om en splashpage i The Love Bunglers
Också på Hooded så redogör Tong för vilka scener ur äldre Locas-serier som en dubbelsida i en serie av Jaime Hernandez består av (som jag felaktigt beskrev som bestående av gamla serierutor i mitt inlägg om serien, de är alltså nytecknade) i samma L&R-nummer.

Inga kommentarer: