onsdag 27 oktober 2010

Tappa inte nya vantarna - det blåser, det blåser så kallt


Tappa inte nya vantarna
det blåser, det blåser så kallt
Gör inte av med alla slantarna
det är så dyrt att leva
Första spåret på Blå Tågets sista platta Slowfox. "Nya vantarna" är skriven av Torkel Rasmusson. En sak som gör att det märks på albumet att gruppen närmar sej sitt slut är att det är större skillnad mellan de spår som är gjorda av olika medlemmar i Blå Tåget. Andra bra Rasmusson-sånger på skivan är "På parkeringsdäcket" och "Under antaget namn"

I en artikel om gruppen i Böckernas värld så framfördes teorin att en stor del av de som köpte deras album var hemmafruar som gillade att dansa.
Det var ett par år innan Slowfox kom ut. Men detta album har mer av dansorkester i sitt sound än de tidigarte.

6 kommentarer:

Johannes sa...

Hmmm... vad baserade vem den bräckliga teorin på? Enstaka smäktande Tore Berger-valser i all ära, men så oherrans mycket dansmusik är det väl inte före den här plattan. I miljonärskvarteren kunde dock bli en schysst tryckare med en lite mer smäktande crooner än Carl Johan De Geer...

Konungen sa...

det va ente jag som skrev ovanför
bara sa att ni vet
dock heter jag osså jophannes

Konungen sa...

eller ente jophannes
johannes
dock gillar jag låten, mycket

Johannes sa...

Då vet jag.

Spiring sa...

Ska man vara petig, och det ska man väl ibland, så har Blå Tåget gjort flera skivor efter "Slowfox". De tog bara en lååång paus.

Petter Malmberg sa...

Johannes: Jag borde kanske ha letat upp och läst om artikeln innan jag skrev det där. Som jag minns det var det väl lite humoristisk hållen beskrivning. Men Tore Bergers röst togs upp.
Bandet Gunder Häggz vore en given hit.

Spiring: Återföreningsskivor räknas inte. Men "Blå tåget på Fågel Blå" eller vad den heter, livedubbeln, kom väl ut efter "Slowfox". Den är bra. Så på nåt sätt hade jag väl fel. Sista studioplattan innan den långt senare återföreningen skulle förvisso ha varit mer korrekt.

Konung Johannes: Då du inte brukar underteckna med Johannes, Johannes, medan den andre Johannes brukar göra det så tror jag nog det ska gå att skilja Johannes från dej Johannes utan problem.