lördag 24 oktober 2009

Åtta länkar en lördag


Alan Moore om sitt kommande magasin Dodgem Logic
Bilden ovan kommer att vara i magasinet. Den är gjord av Kevin O'Neill. Moore berättar också om ett planerat samarbete med den tecknade musikgruppen Gorillaz.

Everything is amazing and nobody is happy
"Give it a minute. It's going through space". Komikern Louis C.K. på Conan (poängen är liknande den Alfred Bester gör i början på Tigermannen)

Simon säger om Stitches av David Small
Om ett seriealbum i den självbiografiska lätt bisarra genren. Jag hade inte hört talas om denna serie innan men den ser intressant ut. Det är ett otäckt litet foster.

Early one morning in the forest av Rasmus Gran, del 8
Gran har fortsatt sin stumma skräckserie. Och den har nu nio delar eller sidor. Den här åttonde sidan är min favorit hittills med en märklig bildkomposition och en svart grey alien som håller en hammare över sitt huvud. (Eller börja från början).

Matt Wiegles 1984
Videoklipp med llustrationer av Matt Wiegle till en redogörelse för George Orwells roman Nittonhundraåttiofyra. Sammanfattningen av boken är inte särskilt speciell, och avslöjar bokens handling helt och hållet, men man kan sänka ljudet och bara titta på bilderna.

The Winding Road to Diddy-Wah-Diddy
Joe McCulloch skriver om en porrfilm från 70-talet baserad på undergroundserier av bland annat Robert Crumb. Och om senare verk av Crumb. Eller som han själv uttrycker det på Jog - The Blog: "Robert Crumb adapted the Bible to comics so I turned in a column on porno".

Lista på serier nämnda i Seduction of the innocent
En lista över de serier Doktor Fredric Wertham hänvisade till i Seduction of the innocent. En bok som slog larm om de våldsamma och obscena serietidningarna och kom att innebära dramatiska förändringar för den tecknade serie-industrin. Med omslag och länkar till de av serierna som går att ladda ner på nätet.

Inga kommentarer: