tisdag 6 oktober 2009

To Love and Rockets eller inte Love and Rockets


Jag velade ett tag huruvida jag skulle köpa det andra numret av Love and Rockets - New Stories med Hernandez-bröderna.

Förra numrets superhjälteserie av Jaime Hernandez var vältecknad, men ja en superhjälteserie. Vilket bara är fel. Som om David Lynch skulle göra en sit-com. Medan Gilbert Hernandez muterade skämtstripps väl var lite roligare men inte riktigt visade vad nästa nummer skulle bjuda på.

"Hypnotwist", Gilberts serie i andra numret låter emellertid rolig. Och på förhandsbilderna ser Jaime Hernandez serie åtminstone snygg ut. Och den avslutas i detta andra nummer. Så annars har jag bara halva serien.

Plus att priset gått ner något i svenska butiker så med medlemsrabatten från Hyresgästföreningen så blir det bara 115 spänn. Vilket man väl kan leva med.

Det är ändå nya Hernandez-serier.

5 kommentarer:

snowflake sa...

Mario? Är det en tredje bror?

Jag har nyss beställt hem Luba i America av Gilbert H. Är mest förtjust i Palomar-folket. Maggie och Hopey är också bra, men det är nåt visst med Luba och de andra... kanske för att jag upptäckte dem först.

Petter Malmberg sa...

Jag menade Gilbert.
Det finns en tredje bror Mario. Som var med i början av Love & Rockets och ibland dyker upp och gör en serie eller två. Deras Zeppo. Några av hans serier finns i samlingen Amor y cohetas.

Jag gillar både Jaime och Gilbert. Det är ofta den av dem som man upptäckte först som man föredrar.

Och man bör kanske åtminstone vart lite punkare för att riktigt uppskatta Maggie och Hopey-serierna.

snowflake sa...

Jag tror det räcker med att ha haft en punkares hjärta.

Rasmus sa...

Jag tycker ofta det är den jag läst senast av dem jag föredrar. Fast på senare år mindre och mindre ofta Gilbert.

Petter Malmberg sa...

Jaime Hernandez nyare Locas-serier, som The Education of Hopey Glass hr jag tyckt bättre om än Gilbert Hs nyare Palomar-serier. Som dom i den Best American Comics som du lånade av mej.

Men av de utanför deras respektive universa föredrar jag ofta Gilbertarna.

Men som sagt jag gillar bägge två. L&R New Stories hade, åtminstone första numret, fungerat sämre som två separata tidningar.