lördag 29 januari 2011

Åtta länkar en lördag


En farmor blir till en superhjälte
Coilhouse om Sascha Goldbergers foton på sin farmor Frederika Goldberger utklädd till superhjältínnan Mamika. Fler bilder finns på Sascha Goldbergers hemsida (OBS ljud) och på Frederika Goldbergers eller Mamikas på myspace.

Chris Sims recenserar Superman/Batman 79-80
Sims skriver om en serie som utgår från Grant Morrisons D.C. One Million. Andra serieskapare som använder sej av Morrisons karaktärer är en intressant konsekvens av att de stora serietidningsförlagen äger copyrighten och inte de som kommit på figurerna. Jag har tidigare skrivit om Joe Caseys Final Crisis Aftermath: Dance som också utgår från en Morrison-serie.

Jeet Heer om Poem Strip av Dino Buzzati
En italiensk fumetti från 1969. Heer läser den bland annat genom Orfeus-myten. Verkar vara ett intressant verk.

Riverworld Pilot 2003
Ett pilotavsnitt gjordes för en TV-serie som skulle bygga på Philuip José Farmers Flodvärlden. Det blev emellertid inte några fler episoder. Vilket om man går efter trailern kanske inte är någon större förlust.

Riverworld 2010 - trailer
Häromåret gjordes ett nytt försök att göra television av Farmers romanserie. Nu som en fyra avsnitt lång miniserie. Med han från Battlestar Galactica och Dollhouse i huvudrollen. I trailern här är Mark Twain med. Han lär också vara med i 2003 års version även om han inte är med i den trailern.

Inga kommentarer: