torsdag 23 juni 2011

Sommarsolstånd



"Cannily cannily" ligger på duon Tim Hart & Maddy Priors tredje album Summer Solstice.
Tim Hart och Maddy Prior är mest kända för att de var med i Steeleye Span. De hade gett ut två skivor (Folk songs of olde England - vol. 1 o 2) innan det bandet startades. Till skillnad från folkrocksoundet hos Steeleye Span så var duons egna skivor akustiska.

Det tredje albumet kom ut 1971 när Steeleye redan fanns. Det är lite mer instrument på Summer Solstice än på de tidigare.
Som albumtitlarna på de två första albumen antyder så sjöng Tim Hart & Maddy Prior gamla engelska folksånger. "Cannily cannily" är ett undantag. Den är skriven av Ewan MacColl. Och spelades först in av Isla Cameron i början av 50-talet.
Isla Camerons version finns här.

Summer Solstice är den ojämnaste av de tre Tim Hart & Maddy Prior-skivorna. Men förutom "Cannily cannily" finns en del bra spår. Som det inledande "False knight on the road" eller deras version av "Sorry the day I was married"

De tre albumen har getts ut tillsammans på dubbel-cdn Heydays. The solo recordings 1968-1976 (jag vet inte varför det är 1976 och inte 1971 i titeln, kanske finns det ett extraspår eller två)

Inga kommentarer: