tisdag 1 mars 2016

Sett i februari


Arkiv X
Den nya säsongen då. Jag var försiktigt positiv i början. Men andra hälften vart rätt usel. Bäst tyckte jag om det humoristiska avsnittet med han från Flight of the conchords-tvserien.

Carrie
Senaste remaken. Var lite nyfiken på den då den är gjord av regissören till Boys don't cry men den var ungefär lika meningslös som man tänker sej att en Carrie-remake kommer att vara.

The librarians, säsong 2
(Har inte sett riktigt alla avsnitten.) En spin-off på en serie tvfilmer som var rätt oblyga Indiana Jones-kopior. En grupp bibliotekarier slåss mot övernaturliga varelser. Huvudskurken denna säsong (jag har inte sett första) var Prospero från Stormen. Lättviktigt men lite underhållande.


Min kamp - pjäsen
Min livetweetning av pjäsen går att hitta på Twitter under hashtaggen #minkamppjasen

O Lucky Man!
Andra filmen i en löst sammanhållen filmtrilogi av Lindsay Anderson där If.... var första filmen. Sett om.

Red
Rätt fri filmatisering av Warren Ellis och Fullt Hammers seriealbum. Då det består i att en person tar sej från punkt A till punkt B och skjuter alla han möter mellan de punkterna så är det kanske inte så konstigt.
Filmen saknar albumets energi men har å andra sidan Helen Mirren med ett maskingevär.

Syster
Schweizisk film. Gillian Anderson från Arkiv X  är med i en liten roll men annars är filmen så långt från Arkiv X man kan komma.

Utanför lagen
Algerisk film om kampen mot fransmännen. 2010 demonstrerade högermän emot den i Cannes då de menade att den var anti-fransk. Den här även andra kvaliteter.

Inga kommentarer: