tisdag 29 september 2015

Efter oss syndafloden av Andrés Barba"Hon frågar sig inte: 'Vad ska det bli av mig med hornet?', utan något annat, mycket otäckare; 'Vad kommer jag att bli med hornet?'."

I Andrés Barbas novell "Efter oss syndafloden" drömmer en porrstjärna om att få ett horn inopererat i pannan. Efter hand slutar hon att spela in porrfilmer och börjar prostituera sej. Drömmen om att ha horn blir starkare och starkare.

 "Efter oss syndafloden" var den första novellen som gavs ut i förlaget astors serie med novellhäften. De första novellerna var spanska, det följde några italienska. Författare ur den yngre generationen.

Barbas novell är bra. Trots det lite uttjatade plastikkirurgtemat. Särskilt slutet är starkt. Den går fortfarande att köpa. Kostar tjugo spänn. Häftet är förvisso rätt tunt men å andra sidan kan du räkna det som en hel bok när du räknar ihop hur många böcker du läst. Om du gör sånt.

"Hon låter dagarna gå, utan att ta emot några kunder. Hon glider mellan måndag och söndag som om hon varje veckodag vore tvungen att förtränga en tanke. Alla möjliga varelser i hennes kropp har kommit ut på en gång. Det känns som att de, någonstans, sjunger om henne."
övers. här och ovan Annakarin Thorburn

(Detta inlägg ingår i en serie där jag skriver om böckerna i min boksamling i alfabetisk ordning.)Inga kommentarer: