lördag 2 juli 2011

Åtta länkar en lördag


Hamlet Mash-Up
Ett videoklipp sammanställt av Geoff Klock med scener ur filmer och TV-serier som citerar Hamlet.

Savage Critic Symposium
Om en serietidning kallad Flashpoint. Den verkar inte vara så mycket att ha. Men diskussionen tar sej en del intressanta vägar både i inlägget och i kommentarerna. Där det bland annat citeras ur en intervju med Jean-Luc Godard om att han gillar TV-serien House: "Somebody's injured, everybody gathers around him, the characters express themselves in hypertechnical jargon — I really like it. But I couldn't watch ten episodes in a row."

Neko Case och Nick Cave och True blood
Neko Case och Nick Cave coverar "She's not there" för vampyrserien True Blood. Man kan höra låten på länken och läsa hur duetten blev av. Det jag har sett av True Blood har inte varit särskilt bra. Andra säsongen var en riff på Backanterna. Att det inte var lika bra som Euripides är en sak. Men till och med Young Hercules utnyttjade backanterna bättre. Sången de spelar i eftertexterna brukar emellertid vara bra (genom Bernur)

Grant Morrison-intervju på Mindless Ones
Om hans nya bok Supergods som är en prosabok om superhjältar. Intervjun tar också upp Multiversity, som fortfarande ska komma ut. Och, i samband med den, ryktet om att Morrison ska skriva en fortsättning på Alan Moores Watchmen. Vilket DC Comics enligt intervjun frågade om han ville göra men Morrison tackade nej.
Intervjun finns också som podcast (med länkar till tidigare inlägg om Morrison på Mindless Ones som är en gruppblogg med rötter i Morrisonfanforumet Barbelith)

Alt Comics
En tumblr med bilder. Från, som namnet antyder, alternativa tecknade serier. Men också en del annat - foton, citat och lite allt möjligt.

Inga kommentarer: