torsdag 6 maj 2010

Flight of the conchords

"Carol Brown":


Jag såg nyligen klart andra säsongen av Flight of the conchords. En komediserie om bandet Flight of the conchords som består av två nyzeeländska musiker som bor och försöker slå igenom i USA. Monkees för hipsters.

Låten "Carol Brown" där den ene av bandets medlemmar sjunger om hur hans gamla flickvänner lämnat honom, med dessa ex formande en kör i bakgrunden, är ett av de bättre musiknumren i serien.

Raden "There must be 50 ways that my lover left me" anspelar på Paul Simon-låten "50 ways to leave your lover", en ofta hommagerad sång ("I can't touch you anymore" med Magnetic Fields är ett annat exempel). Sammanförandet av gamla flickbekanta finns också som tema i en annan Paul Simon-sång: "Kodachrome" (här med Conor Oberst). Som "Carol Brown" påminner mer om.

Senare i säsongen så uppträder Flight of the conchords som Simon & Garfunkel-lookalikes. De mumlar igenom "Parsley, Sage and Thyme". Det är roligt. Den ene av bandmedlemmarna blir ihop med en Art Garfunkel Lookalikegroupie - vilket inte är så där jätteroligt.
Andra säsongen är något jämnare än första.

Den börjar sändas på tvåan den 12:e maj. Alltså nästa onsdag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med om att Carol Brown är ett av de bättre musiknumren i säsong två. Fast jag tokgillar också Fashion is Danger - sjukt bra låt (i samma klass som pet Shop Boys-tasischen i första säsongen).

Jag gillar nog första säsongen mer om man bara ser till musiken, men säsong två är mycket jämnare som tv-serie settt. Avsnitten känns mindre som en transportsträcka mellan spretiga musiknummer, mer som en sammanhållen serie.

Petter Malmberg sa...

Första säsongens sångnummer var i en stor utsträckning material som redan ingick i deras akt sen innan TV-serien. Vilket väl ibland märks.
"Carol Brown" utnyttjar TV-formatet på ett annat sätt än dessa. Och det gäller flera av numren.
Men jag tycker de två säsongerna är ungefär lika bra.