måndag 7 februari 2011

Tips på böcker i bokusrean


Bokus har börjat med förhandsbeställning på sin bokrea. Själv har jag inga pengar men bläddrade ändå lite bland deras böcker. De verkar ända varken ha vare sej amerikanska seriealbum eller Panache-böcker - de två saker jag främst letar efter i rean.
Men en del intressant finns där:

Samma Skriftställning 16-19 av Jan Myrdal som reades förra året reas även i år. Om man nu vill börja med dem i fel ända (den nittonde heter inte Skriftställning utan Det odelbara ordet : texter om yttrande- och tryckfrihet och rasism.
Jakob Fatalisten med förord av samme Myrdal finns, liksom förra året, att köpa billigt.

I det heligas rysslands tjänst av Vladimir Sorokin är en bra grotesk roman.

Bakom maskerna: en vägledning till den moderna afrikanska litteraturen söder om Sahara av Karin Ruuth-Bäcker verkar intressant.

Från ellerströms (ett sätt att hitta böcker i rearöran är att klicka på förlagslänken) finns ett nummer av Lyrikvännen, en biografi om Michael Strunge och Anteckningsbok av H. P. Lovecraft - den sistnämnda är kul men tunn och väl inte så mycket billigare än förut.

Jag minns av George Perec.

Flera häften av den roliga japanska tecknade serien Death Note.

Mässingsmusik. Dikter av Günther Grass i urval. 25 spänn. Årets fynd.

Mammoth book of the best of best new science fiction. Gardner Dozois jubileumsvolym av hans tjocka antologiserie. Lite dyrare än Grass men mycket tjockare.

Inga kommentarer: