måndag 5 september 2011

You've been lying when you oughta be truthing - Nick Cave och de andra pågarna i huset bredvid tolkar Nancy Sinatra


På nåt sätt har videon ovan legat ute på youtube ett helt år utan att någon talat om det för mej. Det är bandet Boys Next Doors första singel från 1978 - med en video som aldrig kom att användas.
Boys Next Door var ett australiensiskt new wave-band som sen skulle byta namn till Birthday Party. Sångaren Nick Cave bildade senare Nick Cave & The Bad Seeds med bland andra Mick Harvey som också hade varit med i Boys Next Door/Birthday Party.
Det säjs att det var skivbolaget som ville att bandetskulle spela in "These boots are made for walking", Nancy Sinatra-sången som skrivits av Lee Hazlewood, då de hoppades att den skulle bli en hit.

Bandet hade gjort sången live tidigare. Men covern var inte särskilt representativ för deras sound. B-sidan "Boy Hero" låter lite mer typisk för det tidiga Boys Next Door - fast bra är den ju inte direkt. Och det är inte deras version av "These boots.." heller.
Deras första LP Door Door är emellertid fullt möjlig att lyssna på. Det är bara första sidan av det albumet som har samma banduppsättning som på spåret ovan. På andra sidan har Rowland S. Howard gått med i bandet och ljudbilden är rätt annorlunda.

Flera andra alernativa artister har tolkat Nancy Sinatras stövelhit. Som The Residens samt Barry Adamson & Anita Lane. De senare var bägge med i Nick Cave & The Bad Seeds. Både Residents och deras version är betydligt bättre än Boys Next Doors försök.

2 kommentarer:

Bernur sa...

Håller med, inte någon jättevass version, men det var kul att se NC från 1978, välklädd redan då! Och visst, deras LP har en del intressanta låtar.

Petter sa...

Enligt kommentarerna på youtube har bandet själva gjort hjärtana.

Låten är bättre med Nancy Sinatra än med Nick Cave - en mening man inte har anledning att använda sej av särskilt ofta.