torsdag 17 mars 2011

Inge Present


På min 17-årsdag fick jag av min bror en lapp där han hade skrivit Känner du han? Inge Present.

Då min bror gick ut gymnasiet samma dag hade han glömt bort min födelsedag.
Nu då min bror fyller 40 år ger jag virtuellt tillbaka den presenten.

I och för sej har min bror gett mej en hel del trevliga saker genom årens lopp. Böcker och skivor. Som tre Gustav Doré-illustrerade volymer Rabelais (av ett annat förlag än det på bilden - det finlandssvenska Söderströms, jag vet inte om de hade någon koppling till det förlag som gett ut boken på bilden - som är från samma år och ser likadan ut).

Gyckelmakaren Panurge och hans giftasfunderingar är den tredje av böckerna om de glada jättarna. Och den som har minst av fantastik över sej. Den är ändå underhållande. Numera är den, liksom de andra, enklast att få tag i i Atlantis klassikerserie. Som är en bra bokserie. Men det är lite trist att alla böckerna i serien ser likadana ut.

Gåva, eller ej - Bro´r min gratuleras på 40-årsdagen. Trots sin respektabla ålder är han fortfarande ung, vacker och begåvad.

3 kommentarer:

Konungen sa...

TACK
Ja INge present visade sig sen bli en skiva med Young Gods som jag i mitt dåliga samvete köpte, september songs tror ja

Tack för bloggen, den va fin o en bra gåva. internet fanns inte då

Petter Malmberg sa...

Jag tror du redan när du gav mej lappen sa att jag skulle få en gåva senare. Young God sings Kurt Weill tror jag att jag har fått av dej. Jag är inte hundra på att det var då.
Den är i alla fall väldigt bra.

Anonym sa...

Lite roligt! Som vanligt vaknade jag tidigt och inväntade gryningen, i dag med Markus Aujalays fina kokbok Mat hemma och på krogen. I hans familj får alltid födelsedagsbarnet välja middag. Vi hade ju också den traditionen. Du valde alltid ugnsbakad falukrorv med äppelskivor i skårorna och mycket senap ovanpå. Nästa gång du kommer tänker jag servera det med päramos. E