lördag 17 december 2011

Åtta länkar en lördag


Godard Roundtable
The Hooded Utilitarian har Jean-Luc Godard tema. Med texter om Kineserna, Sympathy for the devil och Weekend och andra filmer. Godards politik verkar förvirra de lite, kanske eftersom de är amrikaner.

SVT Kultur visade en film om Bill Hicks igår. Utdragen ur Hicks stå-upp-rutiner var lite för fragmentariska som lätt händer med såna här filmer. Men de hade med min favorit med Hicks där han jämför U.S.As utrikespolitik med en revolverman i västernfilmen Shane. Från en längre rutin om (det första) Irak-kriget, (scenen i Shane skiljer sej en hel del från Hicks beskrivning - du kan se den
HÄR)

Fattig bonddräng med Freddie Wadling på På Spåret
Han gjorde i samma program Nick Caves "Where the wild roses grow" i duett med Sofia Karlsson. Som du kan se hos Bernur som noterar att Wadling ändrat texten.
Själva TV-serien På spåret förstår jag mej inte riktigt på, då jag aldrig fattat vitsen med geografi - vem bryr sej om var Melbourne eller Gävle ligger? Men de har ibland rätt så kul musik.

Apropå Gävle så är Butter tar ordet månadens blogg i Nöjesmix, en gästrikländsk tidning.

7:35 de la Mañana
I veckan såg jag den spanska tidresethrillern Los Cronocrímenes (på svenska
TimeCrimes, en inte alls lika bra titel). Den är regisserad av Nacho Vigalondo. Han har också gjort den rätt så underbara kortfilmen ovan (tryck på knappen cc för att få engelsk text).

So far apart - Band and back-aches
Senaste avsnittet av Rasmus Grans och Rene Engströms nätserie.

3 kommentarer:

mind the book sa...

- On danse?
älskar den där scenen på fotot och inte blir det sämre för att man numera tänker på Nouvelle Vagues 'Dance With Me'

Konungen sa...

Fan va ball med gävles citytidning! Stort

Petter Malmberg sa...

Mind: Det är en underbar scen.

Jag tycker om en del Nouvelle Vague ("Friday Night, Saturday Morning", "Making Plans for Nigel") men de gjorde en platta för mycket.

Konung: Big in Gävle is the new big in Japan.