lördag 13 augusti 2011

Åtta länkar en lördag


Hooded Utilitarians topplista med tecknade serier länkade jag till förra veckan. Nu har de börjat publicera varje medverkandes egen lista, vilket alltid är roligare. I alfabetisk ordning:
A - Bo(med bland andra Max Andersson, som har ett par svenska och en finlandssvensk serie på sitt bidrag) Br - C, D - E, F - G, H - K

Joe McCulloch om "Minnie’s 3rd Love" av Phoebe Gloeckner
McCullochs lista har inte kommit med än. Innan sin genomgång av de tecknade serier som kommer ut i veckan skriver han om en tolv sidor lång serie av Gloeckner från 1994

Abstrakt försvar för indiska maoister
"Magnus Eriksson i SvD om Röd stjärna över Indien av Jan Myrdal: "För trots konkretionen i Myrdals debattinlägg och böcker kan han också vara försåtligt undanglidande. Jag tror mig ha läst det mesta han skrivit om Faurisson, men jag vet inte vad han egentligen påstod. Men trots det undanglidande är analysen och redovisningen av materialet styrkan i Myrdals texter."

Olagligt äventyr i rött
Pierre Gilly i Kristianstadbladet om Röd stjärna över Indien: "'Röd stjärna' hör inte till Myrdals bättre böcker men inte heller till de sämre.[...]Ibland blixtrar det till men jag kan inte låta bli att tänka på vilken bok det hade kunnat bli om även de outbildade gerillasoldater som bar Myrdal på bambubåren hade fått komma mer till tals."

Inga kommentarer: