fredag 26 augusti 2011

Butter tar enkäten

En enkät om aktuella böcker har vandrat kring på olika bloggar på senaste tiden. Senast såg jag den på Tystnad.

Den engelska: Return to Nevèrÿon av Samel R. Delany. Den sista delen i Return to Nevèrÿon-sviten. En av de få Svärd och svartkonstböcker som har blurbar av Fredric R. Jameson och Umberto Eco. En annan blurb beskriver den som om Eco skrivit Conan barbaren. Medan baksidan säjer att Henry James hade älskat den så fort han kommit över kulturschocken.

Vid sängen: Västerlandets imperialism i Kina under 400 år av Rewi Alley och Hans Miller, Sänkt sedebetyg av Vilhelm Moberg och Good-bye av Yoshiro Tatsumi (en så kallad japansk tecknad serie).

I väskan: Jag är mittimellan väsk- eller snarare plastpåseböcker. Men jag har haft Magnus Dahlströms Spådom. Som jag gillade. Igår hade jag med mej The Divine invasion av Philp K. Dick. Men den hann jag aldrig påbörja.

På toaletten: Den som hinner läsa på toaletten bör se över sina matvanor.

Läser emellanåt: Det går en åska genom tidevarvet av Carl Jonas Love Almqvist och Notisböcker av Peter Weiss.

Borde börja med: Husfrid av Alison Bechdel - bokcirkelbok.

På is: Poems 1968-1998 av Paul Muldoon. I de senare är det dikter på 100 sidor och sånt. (Jag läser också poesi av Seamus Heaney(den nästsenste diktsamlingen - mer aktuellt blir det inte) och Knut Hamsun men de går inte riktigt in i nån av kategorierna - även om de väl passat på toaletten, eller åtminstone utedasset med all jord och mark och sånt)

Inga kommentarer: