måndag 8 augusti 2011

Inlägg nummer 2000 (give or take) - Butter tar ordets historia berättad i tjugo länkar


Det här är, enligt Blogger, mitt tvåtusende inlägg (nu är det inte riktigt det - men jag orkar inte räkna dem, det är lite samma sak som att det nog inte är 2011 år sen Jesusbarnet först såg solens ljus).
Nedan, en procent (ungefär)av Butter tar ordet:

butter är butter
På den första versionen av Butter tar ordet. Som var en hemsida och inte en blogg. Tyvärr är bara den sista rätt meningslösa uppdateringen sparad. Sidan illustrerades av The Blob-affischen ovan.

Instörtande banjo
Butter tar ordet 2.0 hade en trög start. Det här var det tjugofemte inlägget. Efter ungefär ett år. Om en kanske oväntad Blixa Bargeld/Pete Seeger-connection.

Seldom Scene kickar i gång Kicking Against The Pricks-veckan
Den första temaveckan här var om Nick Cave & The Bad Seeds coveralbum Kicking Against The Pricks och originalversionerna av låtarna på den.

Scott Pilgrim
Om Bryan Lee O'Malleys seriealbum. Som sen blev film.

10 bra norska romaner
Den första av flera nationaldagsrelaterade listor här.

Clannad 2
Det var tänkt att det skulle bli en hel serie med inlägg om klassiska album. Men det har inte blivit så många. Om den gaeliska gruppen Clannads andra platta.

Hur författare får sina uppslag och vad det har att göra med en liten dam i Duluth

Är det dags att avskaffa nobelpriset i litteratur?
Inlägg som ledde till beslutet att 2016 års nobelpris blir det sista.

Romansens själ av Ezra Pound
Om en av Ezra Pounds första böcker. Bokens förläggare Bo Cavefors skrev tidigare i år i en kommentar till inlägget "...som gammal förläggare till den ännu äldre pound kan man (jag) inte annat än glädjas åt denna senkomna, välformulerade och kloka recension..."

Week of the Triffids - sammanfattning
Sammanfattning med länkar av en temavecka om John Wyndhams roman Triffidernas uppror och den australiensiska rockgruppen The Triffids.

Väggen av Marlen Haushofer
Folk brukar på såna här jubileum skriva om hur bloggandet ändrat deras liv och sånt. Det vet jag inte riktigt om det har. Men jag tror inte jag hade läst om Haushofers roman om jag inte trott att den varit värd ett inlägg. Så det är väl alltid nåt.

Big fucking dragon
Om några drakberättelser av Lucius Shephard.

10 bra italienska böcker
Från början var nationaldagsboklistorna enbart menade att vara om de nordiska länderna. Men de spred sej. Den här listan blev rätt bra.

There's nothing like telling tales - Warren Ellis och John Constantine

Om jag fått omvandla alfabetet...
En och annan dikt och kortare berättelse som jag skrivit själv har jag haft här. Den här verkade folk gilla trots den klumpiga titeln.

10 bra tyska filmer
Boklistorna följdes upp med filmlistor (som följdes upp med skivlistor)

Att läsa prosa
Ibland försöker jag att vara rolig.

Chivas Regal
I början av det här året så startade jag temat 365 böcker. Där jag tänkte skriva lite kort om en bok om dagen. Det har väl lite kommit av sej. Den här uttömmande analysen av Bruno K. Öijers första och, hittills, enda roman tillhör den kategorin.

Tomas Tranströmers tio bästa dikter
Till Tomas Tranströmers 80-årsdag. Det här är utan konkurrens det mest besökta av det jag skrivit i år. Hade jag vetat det så hade jag kanske lagt ner lite mer arbete på texten.

Let's go to Zanzibar
En trogen läsare kommenterade att den här om Honey is cool och Joakim Pirinen och Tanzania kunde vara mitt bästa inlägg ever. En tvetydig komplimang.

3 kommentarer:

violen sa...

Gratis till inlägg 2000 plus minus 10-20-30-40 osv.

Konungen sa...

Shit shit, bra är den, skriv en tre fyra kanske sju inlägg till vet ja

Petter Malmberg sa...

violen: Tack.

Konungen: Okej...