torsdag 4 november 2010

Baksidestexterna - tre rätta svar och två nya ledtrådar


Vi har fått tre rätta asvar av fem på baksidesfrågorna. De tre rätta svaren finns nedan, samt nya ledtrådar till de två som finns kvar:

1. Gummitummen av Hans Alfredson. Som signaturen Storebror (ett George Orwell-fan förmodligen) mycket riktigt svarade. Boken finns bland annat med på min lista med Tio böcker som passar att läsa när man är riktigt förkyld.

2. Ingen har hittills svarat rätt på denna. Så ni får en till ledtråd. Utdraget är ett av fyra författarcitat. Som presenteras med blurben "Adolf Hitler's SF classic...and the critics rave!"

3. Spiring svarade En biodlares död av Lars Gustafsson. Det är riktigt. En av Gustafssons bästa romaner. Den fanns också med på min lista med de tio bästa böckerna skrivna av herr Gustafsson

4. Inte heller denna har fått något svar. På flera utgåvor av den här flera gånger filmade romanen så står det på baksidan att författaren "has created a world of her own--a world claustrophobic and irrational which we enter each time with a sense of personal danger." Citatet är av Graham Greene. Så Sven Sörmarck är inte bokens ende tillskyndare.

5. Var Tage Danielssons bok (ibland bara kallad Bok. Något annavintersvard, möjligen möjligt att veckla ut till Anna Vintersvärd, svarade rätt på.

De tre vinnarna får äran. Om du svarar rätt på någon av de kvarvarande två så kan du också äntligen upphöra med att vara äreslös.

2 kommentarer:

snowflake sa...

Mäkta irriterande att inte kunna 4:an, det låter som något jag läst.

Petter sa...

Jag skulle anta att du har läst den. Och säkert också dess uppföljare. Jag har för mej att du skrivit om böckerna. Eller åtminstone om deras författare.