fredag 5 november 2010

The book of love is long and boring, no one can lift the damn thing"The Book of Love" med Magnetic Fields. Från 69 Love Songs.

Man ser oftare nuförtiden Peter Gabriels cover på den här än Magnetic Fields original. Jag har inget direkt emot Gabriel-versionen. Men Magnetic Fields är alltid Magnetic Fields. Och det är lite synd om covern överskuggar originalversionen som ändå är en bra bit bättre.

69 Love Songs är ett trippelalbum med, som namnet antyder, sextionio sånger. Som vrider och vänder på kärlekssången, dess teman och olika genrer. Den är bra.

Peter Straub skriver i LD Beghtols bok om skivan om "The Book of Love" att det är en romantisk sång som uttrycker sej i oromantiska vardagliga ord. Och att detta ger den styrka: "Anytime he uses the words 'anything' or 'nothing' it carries huge emotional freight. And when he says the Book of Love is boring, what he's really saying is: 'I want to hear that book read from the beginning to end.'"

Videon är en så kallad fanvideo av sifnaturen allthelovesongs som har som projekt att göra videor till alla de 69 sångerna på 69 Lovesongs.

4 kommentarer:

Emma sa...

Åh, Magnetic Fields är verkligen alltid Magnetic Fields! SÅ BRA! Ingen skriver låttexter som Stephin Merritt.

Petter Malmberg sa...

Magnetic Fields har ofta bra texter. Och på 69 lovesongs finns några av de bästa.

kettil sa...

"the book of love is full of flowers and heart shaped boxes and things we are all to young to know"

Petter Malmberg sa...

Det är rätt bra rader det.