söndag 3 april 2011

Sju länkar en söndag


Comix Surgery: Frank Quitely gör Jack Kirby
Matt Seneca om en ny serie skriven av Len Wein (Träskmannen och tecknad av Quitely. Gjord efter en New Gods-serie av Kirby. Serien finns gömd längst bak i nån underlig serietidning om DCs superhjälteuniversums historia. Senecas inlägg är rikligt illustrerad med bilder från serien och Kirbys original. Quitely är en rätt annorlunda tecknare än Kirby. Så denna hans coverversion är intressant.

Spotlight Joss Whedon
Popmatters har de senaste veckorna haft Whedon-tema. Med artiklar om hans olika tv-serier. Ibland kan det bli lite smått ofrivilligt komiskt med post-koloniala läsningar av Serenity. Men en del av artiklarna är, eller verkar vara (jag har inte läst alla - det är rätt många) läsvärda. Som en om Whedons manus till den fjärde Alien-filmen. Filmen regisserades av Jeunet (Delikatessen) och är ett exempel på att två var för sej begåvade filmskapare inte nödvändigtvis är lika med en bra film.

Ingrids boktankar om Rapport från vår sköna nya värld av Günther Wallraff
Ingrid på Ingrids boktankar skriver om denna nya reportagebok av Wallraff.

En resa längs Donau
Hon har också haft ett tema om diverse obskyra författare under sin läsning av Donau av Claudio Magris.

5 om Tomas Tranströmer
I senaste Vi Läser skriver fem författare (Lars Gustafsson och Barbro Lindgren och några, tre om min räkneförmåga är med mej, till) om en Tranströmer-dikt var. Man kan läsa artikeln på Bokus.

Tom De Haven om Love from the shadows av Gilbert Hernandez
En rätt kritisk recension av den senaste Fritzfilmserien.

1 kommentar:

Anonym sa...

Magris Donau är en fantastisk läsresa. E