lördag 18 december 2010

Åtta länkar en lördag


Black Hole - filmen
Kortfilm av regissören Rupert Sanders baserad på Charles Burns tecknade serie. Med han från Joan of Arcadia. Den bygger inte på hela albumet utan på en scen ur det.
Sanders lär ha varit involverad i ett av försöken att göra en långfilm av den tecknade serien.

As small as a world and as large as alone, 77
Still in space.

"Så drabbades jag av Knausgård" av Stig Larsson
Den här artikeln om Knausgårds Min kamp är inte direkt ny. Men jag läste den först den här veckan. Larsson citerar ur sina brev till Jan Myrdal i vänboken till Myrdal på hans 80-årsdag som jag tog upp i inlägget Stig Larsson och Jan Myrdal. Det skrev jag efter att jag hade sett Knausgård rekommendera Samtida bekännelser av en europeisk intellektuell av Myrdal i TV-programmet Babel, medan Larsson satt bredvid. Knausgård sa där också att Samtida hade varit viktig för Min kamp-projektet. Något Larsson sa att han nästan hade förstått.

Thauke to read om Min Kamp 5
Det har kommit ut fler av Min kamp-böckerna i utlandet. Om den femte och nästsista delen av verket. (Att Knausgårds självbiografiska svit ska bli i sex delar framhålls ibland som något sensationellt i sej, men till exempel så var Ivar-Lo Johanssons första självbiografiska svit åtta böcker lång, medan hans andra - som han skrev tjugo år senare och handlade om samma period som de tidigare böckerna - bestod av fyra tjocka delar).

The Sensational Alex Harvey i Vambo Rools OK!
Too busy thinking... om en superhjälte som Alex Harvey skapade för ett konceptalbum.

The Sensational Alex Harvey Band - Vambo
Låten "Vambo" live 1976.

Lista med Best Comics of 2010-listor
I love Rob Liefeld.

Inga kommentarer: