söndag 17 augusti 2008

Veckans romanutdrag

"När de satt i bilen(...)rotade Monsieur buttert i handskfacket efter något att röka (en cigarr) och berättade för Louis om Schrödingers experiment, ett övervärderat experiment, där man stängde in en katt i ett rum tillsammans med en tub cyankalium samt en potentiellt radioaktiv atom insatt i en detektor på så vis att om atomen utsattes för en kärnklyvning fick detta detektorn att utlösa en mekanism som krossade tuben och dödade katten (ja, se folk)."

(ur Toussaints Monsieur)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det experimentet var minst sagt övervärderat.

Petter Malmberg sa...

Jo- fast i verkligheten är experimentet inte på riktigt utan ett tankeexemoel Schrödinger använde (och han var inte helt nöjd med analogen). Inga katter blev skadade. Den gode Monsieur är nog inte ensam om att tro detta dock.
Toussaint Monsieur är en bok jag starkt rekommenderar den har de två viktigaste egenskaperna hos en roman; denär bra och den är kort.

Vixxtoria sa...

Det låter ju onekligen som en slags humor som jag kan uppskatta. Men det är det där problemet med att jag verkligen gillar katter.

Petter Malmberg sa...

Boken är helt fri från kattplågande (utom just den här passagen).
Hur gick det med legobyggandet?

Vixxtoria sa...

Sambon byggde. Jag sov. Men pärlhalsband fick jag vara med och trä, och kunde konstatera att min dotter (till skillnad från mig) inte har pysseltummen mitt i handen. Det är skönt att veta.