lördag 29 maj 2010

Åtta länkar en lördag


Neil Gaiman om Metamorpho
Mike Allred om Metamorpho
Mark Chiarello om Wednesday Comics
Tre intervjuer i USAToday om Neil Gaimans och Mike Allreds serie Metamorpho och serieantologin Wednesday Comics som nu kommit i samlad form. Wednesday Comics gavs först ut i samma format som de gamla amerikanska söndagsseriebilagorna. Och serieskaparna gavs därmed betydligt större seriesidor att fylla än de i den gängse serietidningen.
Gaimans och Allreds Metamorpho finns att läsa bredvid intervjuerna. (Efter att ha läst den skulle jag nog flyyta upp den något på min lista över Gaimans tio bästa serier.)
Det finns ytterligare en del serier som verkar intressanta i Wednesday Comics. Som Paul Popes bidrag och Karl Kerschls version av The Flash. Och några till. Tyvärr verkar merparten av serierna rätt menlösa och samlingen är pågrund av sitt större format rätt dyr.

Man stroke woman - To be a gay jury of gays?
Jag håller på och ser den andra säsongen av det engelska sketchprogrammet Manstrokewoman. Ovanstående sketch med Nick Frost är väl rätt typisk för serien. Som är rätt rolig - men inte på något sätt nödvändigt att se.

Artikel om M. I. A. i New York Times
Den här längre artikeln om M.I.A. har varit rätt omtalad. Mest framstår den väl som ytterligare ett led i den backlash mot det politiska innehållet i M.I.A.s musik som pågått ett tag.

Pictures of Dorian Gray - Images of Oscar Wilde
Sista delen av Kristian Williams serie inlägg om avbildningar av Oscar Wilde och hans verk, med länkar till de tidigare delarna.

Mark Twain kommer ut med ny självbiografisk trilogi
Mark Twain reser sej ur graven för att visa hur det ska skrivas.

Inga kommentarer: