lördag 16 januari 2010

Åtta länkar en lördag


Mupparna - serietidningen
Roger Landridges mini-serie med Muppet Show blev en hit och mupparna får en egen pågående tidning. Förhandstitt på länken.

Sean T. Collins recenserar Afrodisiac av Jim Rugg & Brian Maruca
"Afrodisiac is an attempt by modern white nerds to capture and critique the art made by the white nerds of yesteryear's attempts to capture the art made for that era's black audiences in response to what that era's white entertainment industry thought of that era's black audiences, specifically what they wanted to see from the relationship between black criminals and white women."
Rugg och Maruca har tidigare gjort den tecknade serien Street Angel som kanske var mer internethajpad än bra.

Simon säjer om Bryan Talbots Luther Arkwright och om Bryan Talbots Alice in Sunderland
Simon skriver om Talbots experimentella gamla tecknade serie Luther Arkwright, vilket får honom att läsa och skriva om den nyare experimentella Alice in Sunderland av Talbot. (Han noterar att Luther Arkwright påverkats av Michael Moorcocks Jerry Cornelius-historier, men verka dela den syn på Moorcock som en dålig författare som man ofta möter. Som man kan se jag tidigare skrev om Jerry Cornelius så håller jag inte med om den synen på Moorcock.)

Final Programme - Trailer
Den här filmatiseringen av den första Jerry Cornelius-romanen ser dock ut att vara väldigt dålig. Fast på ett underhållande sätt (i och för sej var det först den andra Jerry Cornelius-romanen som var bra.)

Firman av Alan Clarke
Filmen The Firm som jag skrev om häromdagen finns på import-dvd. Men också här på youtube. Den är lite mer än en timme lång. (Klippet är del 1 av 8. Du hittar de andra delarna på "liknande videoklipp" till höger).

Recension av Margareta Renbergs Tröst för ett tigerhjärta
Anna Hall i dn om ett urval efterlämnade dikter av Renberg.

Inga kommentarer: