onsdag 25 mars 2009

Peter, Björn och John

Jag har aldrig varit något stort Peter, Bjorn and John-fan. De har alltid låtit kompetenta men lite som om de borde ha fått spö av Jazzpolisen från Cohen-låten.

Förrförra skivans "Young Folks" och dess visslande var dock en popklassiker. Men bandet verkar ha varit lite obekväma med låtens framgång.

Nu finns i alla fall senaste Living Thing på bandets myspace och då gratis är bättre än dyrt har jag lyssnat in det och tycker lite förvånande att det är rätt så bra.

En brytning mellan den mer intellektualiserade indie-popen och mer...öh...poppig pop på samma sätt som i "Young Folks" finns i flera låtar. Ibland blir det bara löjligt som i titellåten (som Nils Hansson väljer som bästa spår märkligt nog, medan Kristin Lundell på Svenska Dagbladet har samma favoriter som jag:) medan det fungerar som bäst i den barnkörsaktiga "Nothing to worry about".

Plattan lånar inte bara från pop men också dansmusik men vrider till det. "Lay it down" låter lite som en parodi på modern disco men också som om bandet lyssnat in sej på The Brunettes.

Den låter över huvud taget roligare än de tidigare. Mindre som att den spelas på elevhemmen i konstskolor.

"Nothing to worry about":

Inga kommentarer: