lördag 5 mars 2011

Åtta länkar en lördag


Rock T-shirt mash-ups
En svensk variant skulle kunna ha texten The Knife med en bild på Robyn.

Karl XII:s bibel
Spiring länkade i kommentarern till 1709 års bibelöversättning online. Fast det verkar inte vara riktigt hela Bibeln. Du kan fortfarande rösta på vilken som är den bästa bibelöversättningen till höger. Och den som inte röstar kan inte klaga på utgången, brukar man ju säja. Å andra sidan har jag alltid tyckt att det är korkat sagt - så stryk det.

Just William - The Lost Tourist
"That Shakespeare guy's place" - novell från en av Bill-böckerna, skriven av Richmal Crompton och läst av Martin Jarvis.

Just William 2010
Bill-böckerna är fortfarande populära i England. Här kan man se ett kort utdrag ur den senaste TV-serien. Som inte verkar särskilt bra. Den första TV-serien kom på 60-talet, den första filmen 1940. Berättelserna funkar nog bättre, som i förra länken, om man tar Timmarna med Ritas råd och "do it on the radio".

The Devoted Friend av Oscar Wilde
"'Do you mean to say that the story has a moral?'

'Certainly,' said the Linnet.

'Well, really,' said the Water-rat, in a very angry manner, 'I
think you should have told me that before you began. If you had
done so, I certainly would not have listened to you; in fact, I
should have said 'Pooh,' like the critic. However, I can say it
now'; so he shouted out 'Pooh' at the top of his voice, gave a
whisk with his tail, and went back into his hole."

50 måndagsrutor
Matt Seneca avslutar temat Your Monday Panel på sin blogg Death to the universe med länkar till de 50 inlägg han skrivit om enskilda serierutor.

Neil Gaimans förord till ett Swamp Thing-album
Om American Gothic-delen av Alan Moores version av Träskmannen. Från första gången serien samlades i albumform, nu omtryckt i den senaste utgåvan av serien.

The Grammar Lesson - Jog om Swamp Thing
Den utgåvan skiljer sej lite från de tidigare. Bland annat så finns Swamp Thing 20 - det första numret som Alan Moore skrev som man brukar hoppa över för att direkt börja med den klassiska "The Anatomy Lesson". Joe McCulloch skriver på Hooded Utilitarian bland annat om detta första nummer, i den första delen av två inlägg om Swamp Thing. Han skriver också en del om Alan Moores Promethea som jag nyligen läst om och nog tänker skriva något om här nån gång i framtiden.

Inga kommentarer: