tisdag 15 mars 2011

Don't go home with your hard-on, it will only drive you insane


"Don't go home with your hard-on" med David McComb & Adam Peters

Leonard Cohen, Phil Spector och Triffids är en lite osannolik trio.
Men 1991 så gjorde det då nyligen upplösta australiensiska bandet Triffids sångare denna låt från Death of a ladies man på Cohentributen I'm your fan.

Death of a ladies man från 1977 var Cohens samarbete med Spector. Trots att Spector och Cohen stod för två rätt olika sorters populärmusik så producerade Spector plattan. Och fick delad sångcredit för spåren. Cohen stod dock för alöla texterna. I just "Don't go home with your hard-on" försöker han sej i alla fall på en hyllning till det motown vars sound Spector stod för.

Cohen-fansen var väl inte så förtjusta i skivan när den kom. Själv tycker jag den är lite ojämn. Krocken mellan Spectors ljudvägg och Cohens sånger blir ibland intressant - men ofta bara krystad. "Iodine" är bästa spåret.

I'm your fan samlade indieartister som tolkade Cohen. Den är rätt bra. Jag har inte riktigt bestämt mej för om McCombs cover ovan är bra eller inte. Men så har det också bara gått tjugo år. Lite kul är den i alla fall.

3 kommentarer:

Konungen sa...

Den ÄR bra

Petter Malmberg sa...

Jag lutar också åt den bedömningen.

Anonym sa...

Jag minns vilken oerhörd besvikelse jag kände första gången jag hörde skivan. Fast nu har jag något ändrat mig. Jag och en vän hade varit på en riktigt tråkig studentfest vid Spetsamossen i Växjö, så vi gick och lade oss i skåpbilen, vaknade framåt förmiddagen och gick till Carlessons och köpte skivor; Lay Lady Lay och Cohens fjärde. Det var en mycket vacker dag och vi satt på söderbalkongen och lyssnade. När Slave fyllded arton, underbar fest, fick han vinylen av oss. Ett par år senare fick vi den som CD och jag förlikar mig allt mer med den, särdskilt den som låten som låter rätt mycket som Luciasången. E