onsdag 10 februari 2010

1000 inlägg


Det här är det tusende inlägget på Butter tar ordet.

Inför detta jubileum har jag sett över Butters bättre-listan till höger. Tagit bort ett par och lagt till, utökat från 23 till 38 inlägg.

För att göra detta vara jag nödd och tvungen att ögna igenom den här bloggen. Vid vilket jag märkte dels att det var en massa stav/skrivmaskinsfel. Dels att jag borde fått böta varje gång jag använde ordet "karnevalisk".

Man kan säkert diskutera om dessa 38 inlägg tillhör de bättre här. Men jag tycker det blivit en bra blandning. Bland de nya länkarna i listan finns texter om tecknade serier som Berätta för dem att ... Frankenstein lever! om Grant Morrisons och Doug Mahnkes miniserie Seven Soldiers Frankenstein ("Att serien handlar om fädrer står rätt klart. Andra mer allvarliga teman går att finna. Men det handlar också om hur Frankenstein dödar ett universum genom att skjuta det i ansiktet."). Och andra om musik och film, poesi och science fiction. Och romaner och pjäser och sånt.

Gamla favoriter som Selma Lagerlöf-hommagen Äntligen så sket prästen och min läsning av M. John Harrisons novell "Egnaro" finns naturligtvis fortfarande med i listan.

Jag har tillfälligt flyttat upp Butters bättre i sidfältet.

8 kommentarer:

eskil sa...

det är ju egentligen larvigt att göra en sån lista; allt är intressant och jag följer troget, fast inte allt rör sig runt mina favogenrer; äntligen sket prästen, var det han på Solberga, en av de godaste ostar (sic!) som finns, eller var det så att Gösta gjorde det när kapten Berg hade sänt honom i drivan i diket fast S L var för finkänslig för att berätta det

Jenny sa...

Grattis :). Ser fram emot fortsättningen. Allt gott. /Jenny

Den Lekande Människan sa...

Gratulerar! Vi skålar och skrålar!

Petter sa...

Jenny & Den lekande: Tack.
Eskil: Det framgår nog hur prästen och texten förhåller sej till Lagerlöfs om man klickar på länken.

eskil sa...

tack! och så enfaldig jag är; det är klart du ska plocka ut dina bättre när du har tvåtusen och bloggar dessutom måste läsas från slutet.

eskil sa...

ursäkta att jag fördubblade. Hommagen är underbar!

Maria sa...

Gratulerar. :)

Petter sa...

Tack.