lördag 5 juni 2010

Åtta länkar en lördag


Ny Scott Pilgrim-trailer
De flesta som är intresserade antingen av Bryan Lee O'Malleys serie eller Edgar Wrights filmer har säkert redan sett denna senaste trailer. Men den ser rätt lovande ut. Alison Pill som Kim Pine, trummisen i Sex Bob-omb, ser ut att passa i rollen.

Intervju med Alison Pill
Om rollen i Scott Pilgrim vs the world

Genom Iran i Delblancs fotspår av Lars Lönnroth
40 år efter att Zahak av Sven Delblanc kom ut så har Delblanc-sällskapet gjort en resa till Iran. Artikeln innehåller tyvärr en del klichéer. Som påståendet att Delblancs egenartade personlighet inte passade för politiskt skrivande.

Om Breathless av Godard

Om China Mieville och Swamp Thing
På en Swamp Thing-fansida samtalas det med China Mieville om hans planerade Swamp Thing-serie. Den kommer nu inte att bli av. Enligt rykten för att DC Comics beslutat flytta Träskmannen till samma serieuniversum som Läderlappen och Stålmannen och de bebor. Vilket illustrerar problemet med den amerikanska serietidningsmainstreamen. Mievilles version hade nog kunat bli intressant. Han har tidigare skrivit en kort Hellblazer-serie i ett jubileumsnummer av tidningen som jag skriver om här. Och novellsamlingen Looking for Jake innehöll en tecknad serie.

Chris Ware, Gävle Konstcentrum
"I utställningen ingår ett större antal originalteckningar, tryckta serier samt animerad film." Inte mycket mer information om utställningen som börjar 12:e juni. Men Ware kommer i alla fall till Gävle på vernissaget.

Space Girls del 2 - Escape!
Andra delen av Stacie Ponders sf-parodi.
Med Lena Headey.

Inga kommentarer: