måndag 21 juni 2010

Spike sjunger Tom Waits

Ghost of the Robot - Chocolate Jesus:


Ghost of the Robot var ett amerikanskt band bildat i början av 2000-talet med en rätt kort karriär. De gav bara ut ett album och några singlar. Den här Tom Waits-covern kommer från en live-cd av sånt slag som brukar säljas på spelningar.
Trots att Ghost of the Robot aldrig riktigt lyckades hitta ett eget sound hade de en rätt stor publik. Detta främst därför att skådespelaren James Marsters sjöng i bandet. Hans karaktär i TV-serien Buffy och vampyrerna, billyidolwannabevampyren Spike, var under de åren populär.
Youtube-klippet ovan påstår att det är James Masters snarare än bandet som gör låten. Och illustrerar spåret med mer eller mindre fåniga bilder på skådespelaren. Inga på Ghost of the Robot. Så kan det gå.
Det är en rätt trevlig cover av varianten göra Tom Waits som om det vore normal musik.

4 kommentarer:

Tobbe sa...

Förlåt Petter, men fy fan vilken... vilken... jag vet inte om hädelse e rätt ord men då tommy har ett altare här hemma borde kunna passa! Tvi fan.

Petter Malmberg sa...

Spåret är kanske mer kuriosa än direkt bra.
Men det finns betydligt sämre Waits-covers.
På det området hädas det ofta och grundligt.

Tobbe sa...

Sant. Den dag, snart, då jag väljer att ta mekten över alla här kommer jag göra tom t andrehärskare och alla hans låtar kommer agera lagar-fria att tolka. Den dagen petter, då ska vi fira!

snowflake sa...

haha, det här är det roligaste som hänt på hela kvällen! tack.