söndag 25 januari 2009

Nytt om TV Malmö Sammansvärjningen

Så det var helt enkelt scientologer.

Förra lördagen satt jag hemma förkyld och såg ett underligt program på TV Malmö öppna kanalen: TVM - TV Malmö eller TV Moderskeppet kommer för att hämta oss hem.

I det inlägget avvisade jag scientologer som teori för att programmet såg för billigt ut.
Men det är klart mycket av budgeten måste ju gå åt till att betala dianetiklektioner.

Men i veckan har stått på TV Malmös tablå för lördagen, alltså igår, klockan nio på kvällen: Scientologikyrkan - mördande vinst.

Om programmet gick i går kväll kunde jag tyvärr inte se då jag inte var i tvapparaters närhet. TV Malmös tablåer och det TV Malmö sänder är två olika saker.
Men vi kan nog i vilket fall anta att det var programmet i fråga.

Scientologikyrkan står fortfarande inte bland deras medlemmar. Och det är trots allt lite underligt att en religiös organisation sänder ett program på lördagkvällen om just den fråga som på senare tid varit deras mest kontroversiella. Vad har de på fredagen: Cenrumkyrkan - muslimer är dumma?

Varför scientologerna använder sin propagandatid åt att baktala medicinen istället för att lyfta fram sin religion kan man undra.

Att deras medlemmar efter att som goda scientologer slutat ta sin medicin hoppar i soffor och gör annat underligt är bara ett problem i sammanhanget.

Scientologerna har alltid vart halvt skamsna över sin tro. Det där att vi är besatta av rymdvarelser i exil.
De borde omfamna dessa aspekter av sin kyrka. Andra läror har behövt hundratals år för att bli lika konstiga som den tro L. Ron Hubbard och A. E. Van Vogt kokade ihop en eftermiddag när de var påtända.

Och just denna bisarrhet snarare än deras kvasivetenskapliga utsmycknader är det som har gjort scientologerna stora. Om folk vill ha något som liknar förnuft vänder de sej inte till religionen.

Men när vi vill ha brinnande buskar och onda galaktiska kejsare, bröd som förvandlas till människokött och i vulkaner boende utomjordiska varelser.

Det är då vi slår på TV Malmö.

Inga kommentarer: