tisdag 21 april 2009

De fem bästa B-sidorna


Gnidkungen gjorde igår en lista på Livet är underbart med de 5 bästa singelbaksidorna. Uppenbarligen gillar han Imperiet. Bilden är också snodd från hans blogg från när Pojken med Grodan i Pannan var dagens singel.
(Dagens singel är att ex-Trötter tar en av sina singlar, tar ett kort på den länkar till youtubeklipp ellr liknande om det finns- märkligt nog saknas Pojken Med Grodan i Pannan på youtube- och skriver något kort kring singeln ellr kring den tid då han köpte den. Ett koncept genialt i sin enkelhet.)

Här är då min lista, alfabetisk:

Marc Almond med Westminster city school choir - Love Letter
A-sidan är "Love Letter" utan skolkör. Det här är möjligen den gayaste artefakten i den kända världen.

Babylon Blues - Död i hans ögon
A-sida "Jesus eller Djävulen". På en tolva egentligen, men en med endast en låt på vardera sidan. Så den räknas. Babylon Blues andra album var ett av de bästa som gjorts. Medan den första var dubbelt så bra. Den här kom mellan de två, strax efter Stry Terraries lite olyckliga namnbyte till Stry Kanarie.

Nick Cave - Girl at the Bottom of My Glass
A-sida "Deanna". Nick Cave är bäst och detta är en av hans bästa låtar.

Clash - Armagideon Time
A-sidan är "London Calling". Clashs cover på Wille Williams låt som är bra även i original. En skiva att spela när det är armagideon dags. (Enda som fanns på youtube)

Pojken med grodan i pannan - Från en klar himmel
A-sida "Rock´n´Roll Rock´n´Roll". PGP släppte bara en LP på svenska. Och sen den här singeln. En låt som är till och med bättre än deras bandnamn.