fredag 3 april 2009

Planetary 27

Det sista numret av Planetary ska nu vara färdigritat. Warren Ellis manus för detta nummer 27 ska ha varit klart en längre tid men på grund av andra uppdrag har det tagit John Cassaday ett tag att färdigställa det. Sidan nedan fanns på Ellis sida som ett slags bildbevis.



Serien började komma ut 1999 varannan månad. Efter de första tolv numren så blev serien kraftigt försenad. Det är också ett bra tag sen senaste numret kom. Huvudintrigen ska ha avslutats i nummer 26. Medan det sista numret är en slags coda.

26 fick ett mestadels rätt negativt mottagande. Den andra delen av serien har allt mer tagits över av en rätt ordinär konflikt mellan Planetary och en ond liknande grupp. Det senaste albumet samlar fram till nummer 18. Jag har läst ett par nummer efter dessa. Varav vilda västern-avsnittet var riktigt bra.


När det sista numret ska komma ut har ännu inte blivit sagt. Men i och med att det nu existerar, mer eller mindre, i sinnevärlden så lär ju också de sista nio numrena samlas. Amazon har juli 2009 som datum för den inbundna volymen. Det är nog lite optimistiskt.

Inga kommentarer: