lördag 30 maj 2009

Femhundrade inlägget


500 inlägg.

Bilden är från det första inlägget. Som var en Boondocks-stripp (jag har inte påstått att det finns femhundra substantiella inlägg här) där Huey Freemans grannflicka Jazmine är med i strippen för första gången sen september 2001. Eller andra strippen. I strippen dagen innan kan Huey inte minnas hennes namn.

Efter attacken på World Trade Center hade Aaron McGruders dagstidningsserie om den radikale svarte elvaåringen Huey och hans åttaårige bror: gangstawannaben Riley blivit en serie med mer politiska kommentarer. Och bifigurerna blev färre.
En av de andra figurerna var mulattflickan Jazmine. Hon kom sen också att få en stor roll i den animerade TV-serien som byggde på Boondocks.

Skämtet i den här strippen är dels ett skämt med tidsuppfattningen i den här sortens serier. De ser ut att vara lika gamla. Och dels ett Huey är tankspridd-skämt.

I samlingen All the rage, som förutom Boondocksstrippar har artiklar om serien och om de av stripparna som stoppats i olika tidningar, förstörs lite skämtet av att de inte publiceras i rätt ordning. "A couple of years!" ska gälla för läsaren så väl som för Huey.

När den inledde den här bloggen så var det för att Butter tar ordet, liksom Jazmine, varit borta från nätet. (Ja, detta är Butter tar ordet 2.0).
Och nej man kan inte säja "tar ordet". Det heter antingen "har ordet" eller "tar orda". Det är en slags pun.

5 kommentarer:

Mårten sa...

har själv samlingsalbumet "a right to be hostile." Vet du om han fortfarande gör strippar?

Konungen sa...

Grattis till nr 500!!!

vi firar med darude

http://www.youtube.com/watch?v=PSYxT9GM0fQ

Petter sa...

Mårten: Den sista strippen av Boondocks gick i slutet av 2006. Den sista i början av samma år.
Men det lär vara på gång en tredje säsong av TV-serien.

J: Tack.
Är Darude ett band du gillar ironiskt eller på riktigt? Det är svårt att veta nu för tiden.

Petter sa...

Den sista söndagsstrippen i början av samma år.
Ska det stå. (Too early in the morning)

Konungen sa...

Där ute betyder det, fast på engelska