lördag 17 oktober 2009

Åtta länkar en lördag


La Ricotta av Pier Paolo Pasolini
Från episodfilmen Ro.Go.Pa.G. På italienska och utan text men det är en huvudsakligen visuell film. Även om man (om man då inte kan italienska) missar den slutreplik som får denna av domstol förklarad blasfemiska kortfilm och Pasolinis av katolska kyrkan hyllade adaption av Matteusevangeliet att framstå som genomsyrade av samma moral.

Il nuovo mondo av Jean Luc Godard
Medan Godards bidrag till samma episodfilm kommer med spanska undertitlar. Vilket kanske inte är så stor hjälp. En av Godards bästa kortfilmer. En efter katastrofen-historia.

Trailern till Lies Inc.
Scenen där det framtida Oslo (Amber City) blir 2004 års Oslo finns med för några sekunder en och en halv minut in i trailern. Som är gjord som en snabbspolning genom hela filmen. Visar både på filmens ambitioner och hur dessa misslyckas.

A little fable av Vincent Stall
Serieadaption av en kort Kafka.

Lazy om Liftarens Guide-uppföljaren
Det har kommit en offiiell uppföljare till Douglas Adams Liftarens guide till galaxen-böcker. Inte skriven av den avlidne Adams utan nån som Eoin Colfer, vilket ju är ett roligt namn, men det verkar inte vara en särskilt rolig bok.

Rikard om ett nytt album med Francois Bourgeons Resande med vinden
Rikard från nu nerlagda bloggen WeltklasseSerier skriver numera på gruppbloggen Shazam. Där fortsätter han att skriva om sånt som japanska tecknade serier för vuxna och franska serier, som den ovan, och av någon anledning om Fantomen (som uppenbarligen fortfarande kommer ut, who knew?).

Recension av The Great Enigma: New Collected Poems by Tomas Tranströmer
Bill Coyle om Tranströmer i Contemporary Poetry Review.

LOST SONNET av John Ashbery
Ny dikt i The New Yorker.

Inga kommentarer: