lördag 25 juli 2009

Åtta länkar en lördag


Utdrag ur en av Grant Morrisons första serier i Near Myths 2. Skriven och tecknad av Morrison 1978. All vår början och allt det.

Grant Morrison har nyligen sagt i en intervju att han inte läser indieserier. Kanske läser han inte ens Seth som uttalar sej om gamla klassiska serier som Floyd Gottfredsons Musse Pigg och Harvey Kurtzman i denna Onionartikel.

Seth är en av de ledande kanadensiska serietecknarna. Med verk som It's a good life if you don't weaken och Wimbledon Green (som Weltklasse Serier skrev om nyligen.)

Om man tycker att Seths serier är för finstämda så kan man säkert hitta något som tilltalar en i Chris Sims De 40 våldsammaste serierna genom tiderna.. (Fast Seth fick stryk av skinheads i första numret av hans enmannatidning Palooka-ville. Så våld har en plats även i den högre seriekulturens sfärer.)

En serie som är känd för att vara något våldsam är Alan Moores Marvelman (ibland kallad Miracleman. Serien har länge legat i copyrightlimbo. Men nu har Marvel köpt upp rättigheterna till karaktären. Vilket bör innebära att Moores album i serien kommer ut igen. Neil Gaiman gjorde uppföljaren och hans variant av karaktären tillhör det bästa han gjort i serietidningsväg. Särskilt numret med Andy Warhol-klonerna. I många år har Gaiman sagt att han gärna skulle slutföra serien om han fick chansen. Men möjligen har det gått för många år.

Archival girls av Richard Kern. 13 gamla foton av Kern med hans kommentarer. (Merparten av fotona är nakenstudier.)

"Min manlighet prövas ofta"Tankar från en gödselhög:
Sen visa hon en annan burk. Med en gräsklippare på
Jag såg en större burk och sa att man kan kanske ta den för den har oxå en gräsklippare på etiketten. Nja förklarade hon, det är en bilmotor på bilden


Förra fredagen var filmaffischfredag PolanskiaffischfredagFinal Girl.

Inga kommentarer: