lördag 12 september 2009

Åtta länkar en lördag


Dexter - den tecknade filmen
Kevin Curch postade i början av veckan en länk till Kyle Bakers blogg där Baker hade ett par bilder från ett kommande animationsprojekt där Baker ska vara med och göra en tecknad tv-serie om allas favoritmördare Dexter. Sen dess har inlägget tagits bort från Bakers blogg.
(Dexter är för den som inte känner till det en bunt romaner och en TV-serie där konceptet är att en seriemördare är hjälten. Det är okej att han är seriemördare då han bara dödar andra seriemördare. Kyle Baker är en bra amerikansk serietecknare.)

Ännu brinner tistlarna - Orhan Pamuk om Yasar Kemal
"En turk fick ju priset för några år sen. Men då den turken inte var Yasar Kemal så måste det ha blivit ett fel." Så skrev jag igår. Men det finns inte någon riktig motsättning mellan Pamuk och Kemal. De är inte två bandylag.

"Raljant reklamfilm" av Peter Fröberg Idling
Artikel om maoglasögonfilmen. Fröberg Idling pekar på att en del av bilderna i filmen kommer från tiden efter Vietnams störtande av Pol Pot. I de alltid lika insiktsfulla kommentarerna på DNs nät kallas detta för kommunistpropaganda.

Gordon Brown beklagar behandlingen av Alan Turing
Den brittiska regeringen har utfärdat en officiell ursäkt för hur England behandlade Alan Turing (han med Turing-testet). Bloggen Helds hbt-nyheter skriver om det.

Alan Moore om Marvelman
Intervju med Alan Moore om att Marvel (och därmed Disney antar jag) köpt rättigheterna till Miracleman/Marvelman. En serie som är mest känd i Moores version.

Intervju med Magnus Wallin
Av Anders E. Larsson. Om en ny utställning med videokonstnären.

Laibach - en film från Slovenien
Film om Laibach med bland andra Zizek. (del 1 men del 2-5 går att hitta i "liknande videoklipp" till höger)

Triffiderna på stranden
Triffids on the beach. En blogg om allas favoritband The Triffids. Aktiv men inläggens triffidskopplingar blir svagare.

4 kommentarer:

snowflake sa...

Men gud vad de gnällde i kommentarerna på Dexterlänken. Jag skrattar högt åt hur synd det är om folk som tittar på nåt de tycker är så dåligt.

Som Dexter- och Michael C hall-fan glädjer jag mig åt att den senare verkar få låna ut sina anletsdrag till den förste även i denna version.

Petter Malmberg sa...

Exakt vad denna version är för något verkar dock vara lite oklart. Man får anta att det är Showtime som bett Baker att ta bort länken.

Att titta på TV-serier man inte tycker om är kanske ett lite besynnerligt beteende. Men om man ska vara ärlig har man väl gjort det själv.

snowflake sa...

Men jag hoppas ändå att det blir nåt av det. Undrar om de i så fall går efter tv-förlagan eller böckerna. De skiljer sig åt rätt rejält.
http://snowflakesinrain.wordpress.com/2008/10/07/darkly-dreaming-dexter/

Att titta på tv-serier man inte gillar var vanligt när det bara fanns ettan och tvåan. Vad de har för ursäkt i USA förstår jag faktiskt inte. :-)

Petter sa...

Jag hoppas på att det blir något i närheten av PowerPuffGirls.