lördag 26 september 2009

Åtta länkar en lördag


The New Mainstream - Jog om Bart Simpson's Treehouse of Horror 15
Den senaste Treehouse of Horror har redigerats av han som gör Kramer's Ergot-antologierna och innehåller serier av den alternativa serie-eliten.

Kommentarerna till Jog om Batman and Robin
I kommentarerna till Jog Likes Comics genomgång av veckans kommande serier finns en intressant diskussion om Frank Quitely.

I fell for a commie
Poppy's Golden Age Comics Blogzine scannar publicerar och kommenterar gamla serier. Som den här romansserien från 1953.

En massa Bröderna Hernandez
Hos master_post kan man se en stor mängd material av Jaime respektive Gilbert Hernandez som de gjort åt allehanda antologier. (Mycket bilder, så sidan kan ta ett tag om du har långsam uppkoppling).

När mitt förflutna hinner ikapp mej av Rasmus Gran
Den här serien som ursprungligen publicerades i antologin allt för konsten 3 (red. Ingemar Bengtsson) har gått, översatt till engelska, på Asfaltpress i nio delar. Nu kan man läsa hela. Tryck next. Det är en bild på en häst mellan sida 8 och 9. I Grans användande av bland annat olika frisyrer för att förmedla olika åldrar kan man ana en påverkan av Jaime Hernandez.

Tim Callahan intervjuar Patrick Meaney om Grant Morrisons The Invisibles
Meaney har skrivit en bok kallad Our Sentence is Up: Seeing Grant Morrison's The Invisibles.

Noise på Diskotaket
Farbror Punk skriver om svensk punk i SVTs Arkiv. Och lägger ut en mov-fil med Noise (ej att förväxla med Noice).

LITTERATUR OCH VECKBILDNING.En diskussion
"Den gamle idealisten Boström i Uppsala lär ha frågat kandidater i den muntliga/examen om hans i examinationsrummet befintliga, mäktiga kakelugn befann sig/utanför eller inuti kandidaten. Enligt legenden – som kan vara falsk - kuggades/studenter som svarade “utanför”. Det tycks inte ha fallit Boström in att fråga om han/själv befann sig innanför eller utanför kandidaten, och omvänt. Och inte heller om/han själv befann sig innanför eller utanför sig själv. Nånting har gått fel här."

En diskussion mellan Lars Gustafsson och en matematiker på Gustafssons blogg. Som visuellt ser ut som en dikt. (Boström-anekdoten brukar min mor tycka om att berätta).

Inga kommentarer: