lördag 5 december 2009

KONICHIWA BITCHES

Bakom lucka fem hittar vi omslaget till Phonogram: The Singles Club 4: "Konichiwa Bitches"

Tecknat av Jamie McKelvie.
(klicka på bilden för att göra den större)
Phonogram: The Singles Club är andra omgången av Kieron Gillens & Jamie McKelvies musik-som-magi-serietidning Phonogram. Ingår i en serie serier från Image som började med Fell av Warren Ellis & Ben Templesmith. Ellis jämförde formatet med Vinylsingeln. Något denna senaste version av Phonogram tagit ett steg längre med att döpa numrena efter låtar. Förutom Robyn och "Konichiwa Bitches" är ytterligare ett nummer döpt efter en sång av en svensk artist.
The Knifes "We Share Our Mother's Health" fick ge namn till det tredje numret vars back matter-avdelning innehöll en intervju med gruppen.

Andra artister som vars låtar fått namnge kapitel av serietidningen är Cansei de Ser Sexy och,i kommande nummer, TV on the Radio och Camera Obscura.

Den Robyn-låt som spelas i numret är inte "Konichiwa Bitches" utan "Who's that girl". Medan den låt som ges störst utrymme i numret är "You are the generation that bought more shoes and you get what you deserve" med Johnny Boy. Vilket kanske hade blivit en lite väl lång titel, liksom detta är lite väl mycket text för vad som är menat att vara en bildkalender.

Inga kommentarer: