måndag 1 juni 2009

Hej då, cred.


Efter att sett mej omkring på nätet lite hastigt så ser jag att den senaste från Au Revoir Simone får överlag dåliga recensioner. Och också de tidigare, ofta hyllade, skivorna hånas lite lätt i dessa. Det verkar som om det är dags för Au Revoir Simone att tas ned ett snäpp.

Så mitt hånande av gruppen häromdagen var inte direkt djärvt emot indieströmmen. Inte kejsarens nya kläder så mycket som ett kom låt oss klå upp den där högfärdiga typen, sno hans kläder och skratta åt honom.

I nidbilden av hipsters så ingår det inte bara att man ska vara först med att börja lyssna på saker, man ska också vara först med att sluta.
Som i den här Cat and Girl-strippen, som bilden överst på inlägget är i från: "I stopped listening to M.I.A before you stopped listening to M.I.A." (Cat and Girl är en webserie gjord av Dorothy Gambrell).

Och i och för sej har man väl haft en hel del samtal genom åren om att den och den inte är bra längre. Med långa utläggningar om exakt när en artist slutade ge ut bra material (man kan aldrig gå fel med att påstå att nergången kom när de slutade knarka)
Sen är de som hånar hipsters egentligen bara är avundsjuka på vår goda smak och våra stora skivsamlingar.

Inga kommentarer: