torsdag 23 december 2010

Once in a year it's not thought amiss to visit our neighbours and sing out like this



Melanie.

4 kommentarer:

Spiring sa...

Jag förstår inte riktigt vad som hände med Melanie. Hennes första två LP var sååå bra, den tredje OK, och sen har jag inte hört nåt som varit i närheten. Kanske blev hon bara Vuxen, åtminstone lät det så.

Men låtar som "Tuning my guitar", hur bra är inte dom? (Retorisk fråga.)

Eskil Malmberg sa...

Pröva liveinspelningarna. Jag läste Fagerholms Den amerikanska flickan med en klass och spelade What Have They Done to My Song, Ma och alla hade den på sina musikuppspelningsapparater. Boken är synnerligen läsvärd. E

Spiring sa...

Av bara farten när jag skrev min förra kommentar blev jag faktiskt lite nyfiken på vuxen-Melanie. Min bild (om man kan skriva så när det gäller hörselminnen) härrör från sena tonåren, och det kan ju ha hänt saker med mitt hörselcentrum sen dess. Egentligen grundar det sig bara på att jag lånade hennes första av min faster, hittade ytterligare fyra hos min morbror, älskade de första två och delar av den tredje men tyckte "The good book" saknade det mesta som de andra albumen hade. Sen har jag bara hört enstaka låtar på samlingar, och de har inte gjort något intryck. Men jag har trots allt med åren lärt mig uppskatta mycket som jag inte alls kunde med för 25 år sen, så kanske även Melanie kan vara värd en chans till?

"What have they done to my song, ma" var, tillsammans med "Leftover wine" och "Alexander beetle", de låtar på tredje LPn som jag älskade lika mycket som hela de två första.

Petter sa...

Flera spår från det tredje albumet tycker jag bra om - Alexande Beetle och Leftover Wine (livealbumet Leftover Wine är bra) hör till dom. Men också The Good Guy Song och Carolina in my mind.

Tredje albumet är hopsatt av skivförlaget efter att Melanie lämnat det.
Problemen med skivbolaget verkar ha varit vad som hände med Melanie. För hon kommer aldrig rikt upp i samma klass som de två första skivorna.

Men det finns flera bra spår också på de senare skivorna.
Jag har en Melanie-skiva från 90-talet. Där hon sjunger covers och kompas av sina barn. Den är inte så bra.